Ljuvligt god långlagad kycklinggryta med chorizo

Har precis skaffat Instagram (ja, jag vet, lite sent men iallafall), kul med alla effekter man kan göra!
Ja, då var första arbetsdagen avklarad efter semestern. Skulle ju inte vara fel att åka iväg igen.... ;-) Vi köpte med oss lite korv och serranoskinka ifrån Kanarieöarna. En av korvarna var en chorizo som jag testade i lördags när jag gjorde en kycklinggryta. Vilken smak den gav grytan, helt fantastiskt gott!! Att man inte köpte med sig mera hem :-( Iallafall, testa denna gryta om du har kycklingdelar hemma, du lär inte ångra dig!

Ingredienser
kycklingdelar
ett gäng med chorizoskivor
½ squash
2 st små röda paprikor

Tomatsås
3 burkar krossade tomater
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
en näve oliver
torkad basilika
torkad oregano
salt och peppar

Börja med tomatsåsen, hacka gul och vit lök. Fräs i olivolja i en kastrull. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, hackade oliver (glöm inte att kärna ur) och kryddorna. Låt småputtra medans du bryner kycklingdelarna.

Bryn alla kycklingdelar, salta och peppra. Skiva upp grönsakerna och chorizon.

Lägg hälften av tomatsåsen i botten av en stekgryta (som kan gå i ugnen). Lägg över kycklingdelarna, grönsakerna och chorizon, häll över resten av tomatsåsen. In i ugnen på 180 grader i 1½ timme.

Servera med en bit bröd!

Till vinet drack vi ett vin som heter SomeZin Zinfandel från Kalifornien. Vinet är mycket smakrikt och fruktigt med inslag av plommon, örter, jordgubbar, vanilj, lakrits, mörk choklad, kryddor och rostat kaffe. Finns på Systembolaget, kostar 89 kr, artikelnr: 6437. Vi tyckte vinet var gott, helt ok men inte mer än så.

"I november 2012 kom det populära boxvinet SomeZin Zinfandel på flaska. Tack vare en enorm efterfrågan - på en månad beställde svenskarna hela 5000 enheter - har flaskan kvalificerat sig in i Systembolagets ordinarie sortiment. SomeZin Zinfandel är sedan lanseringen för två år sedan Sveriges bästsäljande premiumbox. Varje vecka köper svenska folket 20 000 boxar av vinet."

Vintest i samarbete med PrimeWine.




Kommentarer

  1. Gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling där du kan vinna kökssaker från Tina Nordström =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar