Hemkommen med massor av sköna mat- och semesterminnen!

Det var otroligt vacker med alla bouganvillea som växte nere i hamnen och mellan husen!

Ja, då var vi hemma på svensk mark igen, värst vad en vecka går fort! Vi har haft det helt underbart med sol (för det mesta), god mat och gott sällskap. För er som inte känner till Puerto de Mogan så ligger det på den "solsäkra" sidan av Kanarieöarna dvs sydvästra delen. Det är en liten by men som ändå har det mesta. Vi bodde inte precis nere vid havet utan ca 700 m ifrån på ett hotell som heter Cordial Mogán Valle. Vi är supernöjda med hotellet och lägenheten vi bodde i. Den största överraskningen var den stora balkongen. Där fick plats två solsängar, en sittplats med fyra stolar och bord och en liten "gräsmatta", ja, av plast då förstås men den blev iallafall Rasmus favoritplats ;-)

Mobilbilder allihopa och vissa i mörker men ni ser ju på ett ungefär hur maten såg ut. Bruschetta högst upp, två olika pizzor, min goda havsaborre, en tapastallrik och givetvis en paella ;-)

Hur var då maten? Jo, första kvällen hade vi riktig otur tror jag. Gick på en restaurang som låg längs med stranden som heter Restaurante Fragata II som såg trevlig ut och menyn såg bra ut. För det första så fick mina föräldrar och Isabella in sin mat först, jag och Jonny fick vänta tills mina föräldrar nästan ätit klart. När vi påpekade detta så blev servitören skitsur, och då menar jag verkligen skitsur! Han hade ingen förståelse för att vi ville äta tillsammans. Sedan smakade maten verkligen ingenting. Jag tog friterade bläckfisk som absolut inte smakade någonting, dessutom var inte alla ringarna ordentligt tillagade, min mamma tog någon fiskfilé som var jättetorr och min pappas köttspett var också torrt och smakade ingenting. Vi berättade sedan för en annan servitör att vi inte gillade maten och dricksen kunde dom ju glömma ;-)

Men som tur var så var det enda matfadäsen vi hade, övriga restauranger vi var på hade jättegod mat, välsmakande och bra tillagat. Vi fick snabbt en favorit lunchrestaurang som heter La Bruschetta där dom hade supergod bruschetta och pizzor! Ägdes av italienare :-) Fick också en väldigt god havsaborre på en restaurang som hette La Lonja. Servitören kom fram med hela fisken till mig och filéade den framför ögonen på mig, sånt gillar jag. Den serverades på en tomat- och grönsaksbädd som var så god och smakrik. Ska faktiskt tillaga något liknande ikväll fast med kycklingdelar istället ;-)



Ja, det var riktigt skönt att komma iväg så här mitt i vintern. Jag behöver verkligen lite påfyllning av d-vitaminer den här tiden på året och också väldigt skönt att bli av med den gröna färgen som jag hade i ansiktet ;-) Barnen njöt nog lika mycket dom med, Rasmus var väldigt glad över att slippa alla kläder och var för det mesta glad hela tiden. Tyvärr fick han nu direkt när vi kom hem vattkoppor :-( Det var riktigt synd om honom igår, han bara grinade och vred och vände på sig, det kliade förstås av alla koppor han fått. Idag är det dock redan bättre även om han är rejält trött, stackars liten....

Kolla bilden längst upp till höger, vi testade fiskspa! Har ni gjort det? Små fiskar som äter bort död hud på fötterna, kittlades nått enormt, kändes nästan som små stötar som gick genom fötterna :-)

Oj, det blev många bilder det!!

Ikväll blir det väl Melodifestivalen tror jag även om andra chansen är rätt så tråkigt att se på. Såg litegrann av förra lördagens delfinal, det fanns svt world på hotellet, och Ralph Gyllenhammar var ju grym!!! Hoppas han tar hem hela skiten. Ha de gött och ha en trevlig helg!!


Kommentarer

  1. Jisses, så härligt ni har haft det, så skönt att få en liten försmak av sommar och värme nu.
    Visst är maten en stor del av resan, den minns man länge sen man kommit hem!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det ser ut! Vi är på väg på en veckas skidsemester. Snacka om kontraster....;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar