onsdag 20 februari 2013

LCHF Fiskpinnar


Man kan faktiskt panera även om man äter lågkolhydratkost typ LCHF. Man kan använda sig av mandelmjöl istället för vetemjöl och pofiber istället för ströbröd. Jag blandande även i sesamfrö och blandade med pofiber, lite krispigt och gott! Serverade det hela med blomkålsmos och remouladsås. Så här gjorde jag:

Ingredienser
vit fisk tex kolja
mandelmjöl
ägg
pofiber
sesamfrön
salt och peppar

Börja med att dela fisken i lagoma "fiskpinne" bitar. Häll upp mandelmjöl i en liten tallrik eller skål, vispa upp ägg i en annan skål och blanda ihop pofiber med sesamfrön, salt och peppar i en tredje skål.

Vänd fiskbitarna i mjölet, sedan ägget och till sist pofiberblandningen. Stek i stekpanna med mycket smör tills pinnarna fått fin färg.

Receptet på remouladsåsen hittar ni här. Blomkålsmos är ju inte så svårt, koka blomkålen till den blir mjuk. Vispa med elvisp ihop med en skvätt grädde, lite smör och krydda.

Nu står det packning på schemat!! :-)

2 kommentarer :

  1. Vad gott det låter! Perfekt då man vill undvika ströbröd!

    SvaraRadera
  2. Så gott! Man behöver verkligen inte vetemjöl och ströbröd. :-)

    SvaraRadera