Kycklingcurrygratäng a´la LCHF



Ja, då var det fredag igen, veckans sista dag! Alltid lika härligt med fredag men kanske extra härligt när man jobbat en hel vecka vilket jag ju har gjort nu efter att ha varit föräldraledig ett helt år :-) Är dock föräldraledig på onsdagar fortfarande vilket är riktigt skönt. I onsdags var dessutom stortjejen sjuk, förkyld och hostig så vi fick en lugn och skön dag hemma, jag och barnen.

Min förkylda tjej <3


Fick också lagat lite mat förstås ;-) Har testat en del recept nu ifrån boken "Viktminskning med LCHF" och det som är så bra med denna boken är att alla recept är så lättlagade och passar perfekt till vardagsmiddagar. Denna gången blev det en kycklingcurrygratäng med massor med smak. Jag serverade den med stekt riven blomkål. Har ni inte testat det så gör det, väldigt bra ersättning för ris. Jag har ändrat lite i receptet men i stort sett är det samma som orginalet.

Ingredienser
1 st grillad kyckling
1 stor röd paprika
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
ett gäng med färska champinjoner
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk tomatpure
1 tsk sambal oelek
1 msk mango chutney
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
riven ost
ett gäng körsbärstomater

Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen och lägg köttet åt sidan.
Skär paprikan i mindre bitar, hacka lök och vitlök och skiva purjolöken, fräs i smör tillsammans med delade champinjoner och curryn några minuter.

Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och låt koka upp i en kastrull.

Lägg grönsaksröran i botten på en ugnsform. Lägg sedan över kycklingen och såsen, toppa med delade tomater och den rivna osten.

Gratinera mitt i ugnen ca 20 min och servera med ris eller blomkålsris.


Måste bara visa er de fina tårtorna som min chef bjöd hela avdelningen på idag! Och varför gjorde hon det då? Jo, för att jag snart fyller 40 år ;-). Fick blommor och presentkort från mina fina arbetskamrater. Härligt!!


Kommentarer

  1. Stekt blomkål har jag ej testat, bara kokt....;-) hoppas det känns ok att vara tillbaks i vardagslunket. Kramkram

    SvaraRadera
  2. Så gott detta låter, ska genast prova. Har sett din Tacotårta som också ser jättegod ut! Ha en skön söndagskväll/Annelie

    SvaraRadera
  3. Gott med mango chutney i såsen, det är perfekt att sätta lite extra piff på smakerna med.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar