Chilli beef lettuce wraps


Varför kör hon engelska helt plötsligt nu då kanske ni undrar ;-) Jo, jag har börjat titta på Gordon Ramsay´s nya serie på åttan "Ultimate cookery course". Det har än så länge bara gått två avsnitt men jag tycker redan det är jättebra. Han lagar förstås mat men tipsar också om en massa bra grejer under programmets gång som hur man slipar kniven, hur man lättast får loss fröna från en chili osv osv. Har redan lagat två av hans recept och jag tänkte börja med att bjuda er på en riktigt fredagsrätt, kan gott och väl ersätta den vanliga tacosen tycker jag. Kanske inga direkta "barnsmaker", jag gjorde "vanlig" tacofärs till barnen. Viktigt här precis som Gordon berättar i programmet är att salta färsen innan den går i pannan och att bryna färsen riktigt hårt så den får färg. Man kan ju förstås välja att servera färsen i vanliga tortillabröd om man inte vill använda salladsblad. Så här gör man iallafall:

Ingredienser
800 g blandfärs
salt och peppar
olivolja
1-2 st röda chili
2 st vitlöksklyftor
en 5 cm bit färsk ingefära
3 salladslökar
1 msk sesamolja
1 msk brunt socker
1 tmsk fiskolja
skalet från en lime
saften från ½ lime

Sås:
1 tsk brunt socker
1 tsk sojasås
saften från ½ lime
½ skivad röd chili
1-2 tsk fisksås
en liten bunt färsk hackad koriander
1 msk olivolja

Börja med att salta och peppra färsen. Häll olivolja i en panna och bryn färsen på hög värme, den ska få färg. Häll av färsen i en sil så fettet rinner av (för att färsen ska vara krispig).

Hacka chili, vitlök och ingefära och fräs i sesamolja. Tillsätt sockret, tillbaka med färsen och tillsätt fiskoljan och limeskal + juice. Skiva salladslökarna och tillsätt det sista.

Blanda ihop ingredienserna till såsen. Servera färsen i hjärtsalladsblad och ringla över såsen.

Det här var en riktigt smakrik och kryddig rätt, mycket god!!





Kommentarer

  1. Vad fräscht och gott att servera i sallad!

    SvaraRadera
  2. Vad fräsch och gott att servera i salladsblad istället för tråkiga bröd!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar