onsdag 30 maj 2012

Delize tomatprodukter - bättre än Mutti?


Jag är en stor favorit av Mutti´s produkter. Köper alltid deras krossade tomater men även deras körsbärstomater och andra sorter på konserv. Döm om min förvåning när min Ica affär plötsligt slutade med att sälja Mutti och istället tog in Delize..... Blev riktigt sur och vägrade att köpa Delize, åkte till en annan affär istället :-) Men häromveckan fick jag hem ett paket med några av Delize produkter, bland annat krossade tomater, körsbärstomater och plommontomater och då så ville jag ju förstås testa dom.

Det första jag la märke till var att dom hade surhetsreglerande medel i de krossade tomaterna....hm, varför, är dom inte tillräckligt söta från början? Visserligen bara citronsyra men ändå. Iallafall, nu har jag testat alla sorter och jämfört med Muttis sorter. När det gäller de krossade tomaterna så är inte smakskillnaden speciellt stor men...jag tycker nog att Muttis är sötare vilket kanske beror på att dom skördas vid rätt tidpunkt och att dom bara använder sig av de allra rödaste delarna på tomaten.....kanske Delize gör samma sak, jag vet inte...? Men smakskillnaden är så liten så ska man gå efter det så spelar det ingen roll vilket märke man väljer. När det gäller de andra sorterna, körsbärstomat och plommontomaterna så tycker jag det var större skillnad på smaken, jag föredrar helt klart Mutti här, sötare smak helt enkelt!


Fick även en burk med pizzasås ifrån Delize som var väldigt god, vet att Mutti också har en pizzasås men den har jag inte testat.

Men....smaken är ju som baken.... Har du testat båda? Vilket märke föredrar du?

tisdag 29 maj 2012

Ramlösa - rött päron


Det är alltid många produktprover som skickas ut denna årstiden och i år är det ingen skillnad, kul tycker jag att prova nya grejer. Extra kul när dom kommer fint förpackat precis som dom här Ramlösa flaskorna kom häromdagen :-)

Rött päron, tredje nya smaken från Ramlösa för i år. Jättegod tycker jag, lagom smak av päron som inte tar över allt för mycket. Perfekt bordsvatten om man vill ha något annat än vanligt kranvatten.

måndag 28 maj 2012

Parma- och örtinbakad fläskfilé

Fläskfilé är jättegott tycker vi här hemma men det kan lätt bli lite tråkigt med bara en bit fläskfilé rakt upp och ner på grillen så därför beslutade jag mig för att fylla den innan jag la den på grillen. Jag fyllde den med parmaskinka, örter och vitlök vilket blev jättegott! Till köttet blev det dillslungad färskpotatis (inte min egen ännu tyvärr) och lite grillade grönsaker.

Ingredienser
1 st fläskfilé
ca 4 st parmaskinkor eller prosciotto
lite blandade örter typ basilika, timjan, rosmarin och salvia
2 st vitlöksklyftor
olivolja
salt och peppar

Mmm, bara goda ingredienser!

Börja med att putsa filén och snitta sedan upp den längs med långsidan så den går att veckla ut. Lägg sedan ut skinkan så det täcker köttet. Hacka alla örter ihop med vitlöken och strö över skinkan. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rulla ihop köttet igen precis som man gör en rulltårta. Bind ihop med steksnöre.
Klart för grillen!

Bryn den på grillen så den får fin färg. Fortsätt sedan att grilla på indirekt grillning till den uppnått ca 56-58 grader. Skiva upp och servera med tillbehören!


lördag 26 maj 2012

Grillad lax med couscoussallad och citrondippsås


Oh, denna ljuvliga årstid! Vilka dagar vi har haft den sista veckan. Helt underbart! Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxen med olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar. Sedan la jag laxen längst in på grillen där jag inte satt på värmen, körde upp grillen till ca 180 grader och så fick den ligga där tills den blev färdig, tog kanske 30 min, vill man att det ska gå snabbare så ökar man bara på värmen. Jag tog ut laxen när den var exakt 56 grader, då var den helt perfekt!

Till detta blev det couscoussallad. Inga svårigheter med den förstås, ett tips är dock att hälla över en dressing bestående av olivolja och pressad citron när couscousen fortfarande är varm, då suger den åt sig och blir supergod, sedan är det bara till att tillsätta grönsaker efter vad man har hemma. En god ingrediens som jag kan använda mig av nu är min egenodlade vitlök, den är ju förstås inte färdig ännu men att hacka ner stjälkarna i tex en couscoussallad blir himla gott! Serverade det hela med en citrondippsås gjord på en del majonäs, en del turkisk yoghurt, en del creme fraiche, rivet citronskal, lite pressad citron, en msk honung, hackad gräslök, salt och peppar. Mumsigt!

fredag 25 maj 2012

Det växer i sommarvärmen!

En gräsmatta full med strandtrift.
Vi har haft ljuvligt väder de senaste dagarna och jag njuter som bara den. Vi hade premiärtur med båten häromdagen, havet låg nästan helt blankt och vi hittade en ö med fin strand, fina klippor och fin gräsmatta. Problemet är bara att på sommaren är här massor med folk så man får passa på nu tidigt på försommaren då inte alla hittat ut ännu;-)
Rasmus trivdes under parasollet.

Vi grillade kyckingben på berget på en engångsgrill.
Hemma i trädgården och växthuset växer det på. Har planterat om alla tomatplantor, gurkplantorna växer redan för fullt och producerar fina små gurkor. Potatisplantorna är på G, förhoppningsvis blir det färskpotatis till midsommar, men det blir nog utav de jag satt i spänner isåfall.


Äppleträden blommar helt fantastiskt detta året!

Vitlöken står på rad. Alla sorter kom faktiskt inte upp, en del ruttnade bort....

Potatisen är på god väg, den som jag satt i spänner har såklart kommit mycket längre så kanske blir det färskpotatis snart!
Ikväll blir det helgrillad laxsida på grillen, vad det blir till har jag inte bestämt ännu men det lutar åt en couscoussallad. Vad lagar ni andra denna härliga fredag?? Trevlig helg!!

Mitt snabba favoritmellanmål + juicetips!

Mitt absoluta favoritmellanmål är ett mycket enkelt och snabbt recept och väldigt nyttigt. En (eller två) knäckemackor med Keso lök och skivad avocado. Såååå gott!

Vill också tipsa om en supergod juice jag köpte häromdagen. Var egentligen ute efter Kiviks nya "säsongens smak" jordgubb och melon men den fanns inte i  min affär så jag köpte istället Kiviks "äpple, mango och apelsinjuice". Mmm, riktigt god, vilken törstsläckare!

onsdag 23 maj 2012

Tips på god korv!

Hittade en himla god korv häromdagen på Ica. Ica Selection, färsk chorizo och färsk salsiccia. Vi valde att grilla korven och den blev himla god, grovkornig och mycket smak. Tycker oftast det är svårt att hitta god och bra korv utanför delikatessdiskarna men den här korven låg i den vanliga köttdisken, pröva om ni inte gjort det ännu :-)

Hemmagjord pasta....det behövs nog lite mer övning ;-)


Oj vilken dålig uppdatering det har varit här men det har varit så otroligt skönt väder här i Göteborg så jag har inte alls haft lust att blogga! Har njutit på altanen med lillgossen, han verkar tycka det är jätteskönt att vara ute hela tiden och sova i vagnen är allra skönast ;-) Så gott som alla måltider äts ute på altanen under paviljongen vilket är jätteskönt, bäst att passa på så länge det varar...


Jag kom på att jag glömt att berätta om vårat andra försök till hemgjord pasta. Första gången vi testade min nya pastamaskin så gjorde vi lasagneplattor vilket ju blev jättebra. Denna gången skulle vi göra tagliatelle och då blev det lite krångligare. Vi stod tre personer och försökte få till det, det klibbade ihop hela tiden så vi fick börja om några gånger men till slut så gick det. Pastan blev lite för tjock men gott var det. Även denna gången gick jag efter Leilas pastadegsrecept fast jag la till lite havssalt och olivolja också, receptet kommer här:

Ingredienser
5 dl durumvete
4 st ekologiska ägg
en nypa havssalt
olivolja

Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten. Knäck i äggen, smula över lite havssalt och häll över lite olivolja och vispa upp med en gaffel. Vispa sedan in äggen i mjölet med gaffeln, lite i taget. När degen sedan går ihop så kan man börja använda händerna och knåda den tills den är slät, len och elastisk, tar ca 8 min.

Täck degen med plastfolie och låt stå i kylen ca 1 timme, sedan är det bara till att köra igång med pastamaskinen.

Tagliatellen serverades med en god pastasås gjord på kyckling, soltorkade tomater, oliver, grädde mm.
En god pastasås med kyckling är lätt att få till. Hacka gul lök och vitlök, fräs i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt skivad soltorkad tomat och kycklingfilé i mindre bitar, fräs på några minuter, häll på en tvåa grädde, en näve oliver, lite hackad basilika, torkad oregano, salt och peppar. Klart!

söndag 20 maj 2012

Ny spansk kall tomatsoppa ifrån Kelda

Fick hem en tomatsoppa som ska serveras kall ifrån Kelda. Jag som så långt som möjligt försöker undvika olika e-nummer tittade på innehållsdeklerationen det första jag gjorde ;-) Även om det är modifierad majsstärkelse i soppan så blev jag glatt överraskad att det "bara" var det med och inte en massa annan skit. Att det dessutom är vit balsamvinäger och riktig olivolja i soppan är ju ett stort plus, gör ju såklart mycket för smaken. Det som jag saknar dock är färska tomater i soppan som bara består av tomatpuré. Men......det är ju så med dessa produkter, dom ska fungera som ett snabbt och billigt alternativ till egen hemmagjord tomatsoppa och då blir kanske färska tomater för dyra, vad vet jag.

Innehållsförteckning:
Vatten, tomatpuré 33%, grönsakspuré 7% (gurka, röd paprika, vitlök), mjölk, grädde, modifierad stärkelse, olivolja, vit balsamvinäger, salt, socker, paprikapulver, svartpeppar, citronjuice, chilipeppar. Salthalt: 0,8 %   

Nu till smaken! Jag ska vara ärlig och säga att jag aldrig varit ett stort fan av kalla soppor, tycker liksom det känns fel när det inte är varmt.... Samma med den här soppan faktiskt, jag känner ju att alla smaker är där liksom men kall....nej, jag värmde den istället och då blev den mycket godare :-) Jag serverade min soppa med brödkrutonger och avocado i bitar. Såååå... orkar du inte göra din egen tomatsoppa så kan ju detta vara ett alternativ...själv kör jag nog vidare på min egengjorda tomatsoppa som jag värmer ;-)

fredag 18 maj 2012

Domaine d’Estoublon Moukipic - mousserande rosé utan alkohol


Jag fick hem en flaska mousserande rosévin häromdagen, utan alkohol vilket ju är perfekt för mig som ammar just nu. Rosévin är ju en riktig sommardryck tycker jag och nu när det börjar bli lite varmare så ökar förstås försäljningen på Systembolaget. Tydligen så är det just alkoholfritt och rosé som ökar mest på Systembolaget.

Det är Gåshaga gourmet som importerar detta vinet som är ifrån Provence i Frankrike. Moukipic Rosé är gjort på muskat d’alexandriedruvor och innehåller inget tillsatt socker. Hur smakade det då? Jo, jag tyckte det var riktigt riktigt gott, precis i min smak, lagom med bubbel och jättegod smak av röda bär. Jag drack det till grillad kyckling och pastasallad men det ska tydligen också passa bra till bär som tex jordgubbar. Jag kommer absolut att köpa några flaskor på Systembolaget nästa gång jag är där.
  • Artikelnummer 91132
  • 75 cl
  • 69 kr
  • Säljs mellan 1 juni t.o.m. 31 augusti 2012

torsdag 17 maj 2012

Kombucha - fermenterat och naturligt kolsyrat ekologiskt te

kombucha

Kombucha, vad är nu detta? Hade aldrig hört talas om det innan paketet dök upp i brevlådan. Kombucha är precis som titeln säger, ett fermenterat och naturligt kolsyrat ekologiskt te. Kombucha började framställas redan 220 f.kr i Kina och kallades då Livets Elixir. Kombucha är en mjölksyrabakteriekultur vilken får jäsa med ekologiskt te och då bildas en rad näringsämnen som tex antioxidanter, organiska syror, enzymer och b-vitaminer som då givetvis är bra för kroppen.

Man kan dricka Kombucha som en törstsläckare, mellanmål, istället för kaffet på morgonen och den kommer i fyra smaker: hallon, blåbär/svart vinbär, äpple/ingefära, naturell.

Varje flaska är brygd och lagrad för hand i Stockholm. Varför ska man nu dricka detta te då? Ja, enligt historien så är den bra för dom som har matsmältningsproblem, dessutom så är den väldigt nyttig på grund av sin mjölksyrabakteriekultur, en hälsodryck helt enkelt. Den ska tydligen också ha en detoxeffekt.

Vad smakade det då? Ja, jag har hittils testat den med blåbär/svartvinbär och den med äpple/ingefära. Blåbär var god, ingefäran sådär.. Jag gjorde inget glädjetjut över smaken men den var helt okej. Eftersom jag ammar så är jag inte helt säker på om jag vill dricka detta varje dag.....man vet ju aldrig om det är bra för bebisen men är den så nyttig som det sägs så är det ju jättebra. Jagg fick dock en lite pirrande känsla i kroppen när jag drack den vilket jag inte riktigt vet varför, kanske den sk detoxeffekten....?

En flaska kostar 30 kr och var dom säljs kan du hitta på Kombuchas hemsida, verkar bara vara i Stockholm än så länge. Någon mer som testat??

måndag 14 maj 2012

Enkel och snabb falukorvsgryta


För att få lite variation på falukorven och inte bara göra ugnsbakad eller korv stroganoff så brukar jag ibland göra en falukorvsgryta istället. Den är verkligen superenkel och går snabbt att göra och går givetvis hem hos barnen oxå :-)

Ingredienser
en ring falukorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (en burk får gärna vara hela körsbärstomater)
2 msk tomatpuré
½ squash
en liten bit purjolök
oregano
salt och peppar
olivolja

Börja med att hacka gul och vit lök. Skiva purjolöken. Skär falukorven i mindre bitar. Bryn falukorven i lite olivolja i tex en gjutjärnsgryta, tillsätt lökarna efter några minuter. Dela squshen i halvmånar och tillsätt även dessa. Klicka i tomatpurén och låt bryna någon minut. Häll över tomaterna och krydda. Låt puttra på medans du kokar tex pasta eller ris.

söndag 13 maj 2012

Sweden Rock vin 2011 - bättre sent än aldrig


Ja, förra året vi den här tiden så fick jag hem ett sk rockvin, närmare bestämt Sweden Rock Festival Special Edition. Vinet kom i begränsad upplaga och gick att beställa från Systembolagets beställningssortiment. Som ni vet så var jag ju gravid vid den här tiden förra året så det blev aldrig av att vi testade vinet utan det blev stående i källaren. Nu tyckte vi dock att det var dags att ta fram vinet med tanke på att festivalen snart startar igen :-)

Vinet består av 100% Cabernet Sauvignon och kom i en miljövänlig PET-flaska, perfekt för sommarens festivaler! Vinet är ett medelfylligt rött vin ifrån Central Valley i Chile. Vad tyckte vi då om vinet, jo, det var ett lättdrucket vin, perfekt sk "snackvin" och PET-flaskan gör ju att det är enkelt att ta med sig också.

I år har det kommit inte bara ett utan två stycken nya Sweden Rock viner, ett rött och ett vitt som går att beställa på Systembolaget. Vinerna är framtagna i ett samarbete med Sweden Rock festivalen och Åkesson vin.

På tal om "rockviner" så recenserade Bengt Frithiofsson några av dessa viner igår morse på Nyhetsmorgon. Man kan nog säga att han sågade dom rakt av. "Det är blask och fullständigt ointressant" säger Bengt ;-) Vill ni se klippet så finns det här.

lördag 12 maj 2012

Färska räkor med vitlöksbröd och aioli


Ikväll ska vi smaska på färska räkor med vitlöksbröd och aioli. Ska bli supergott! Vi var riktigt sugna på räkor redan igår men efter en titt på prislappen hos fiskegubben, 200 kr kilot så beslöt vi att vänta tills idag istället....och det gjorde vi rätt i, idag kostade dom 139 kr kilot istället, lite bättre pris :-)

Hur vet man då att räkorna är färska och inte har varit frysta? Jo, spröten ska vara hela och långa och som ni ser på dessa så har dom låååånga fina spröt. Ha en trevlig lördagskväll på er!

fredag 11 maj 2012

Ugnsbakad kryddlax med tabbouleh och raita

Det finns säkert många sätt att göra Raita på, jag vet inte riktigt vilket som är det rätta men jag gjorde min på turkisk yoghurt, riven gurka, hackad mynta, lite lite cayennpeppar, salt och peppar och det blev riktigt gott och fräscht! Till såsen blev det ugnsbakad laxfilé och tabbouleh och så här gjorde jag:

Ingredienser lax för 4 personer
4 st laxfiléer
salt och peppar
Santa Marias mango och curry krydda

Krydda laxen med mangokryddan, salt och peppar. Lägg i en ugnsform, in i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min. Kolla efter om laxen är klar efter 20 min, det är inget gott med för torr lax.

Tabbouleh
bulgur för 4 port
en knippe persilja
en knippe mynta
några körsbärstomater
röd lök
pressad citron
olivolja
salt och peppar

Koka bulgur enligt förpackningen. Blanda olivolja, saft från ca en citron, salt och peppar i en skål. Häll sedan över den varma bulguren.

Hacka kryddorna, dela tomaterna, hacka den röda löken. Blanda alltihopa med bulguren.

Raita
ca 2-3 dl turkisk yoghurt
en bit riven gurka
ca 1 dl hackad färsk mynta
salt och peppar
liten nypa cayennpeppar

Riv gurkan och låt rinna av i en sil (salta gärna gurkan lite). Hacka myntan och blanda ihop allt med yoghurten. Låt gärna stå och dra till sig i kylen en stund innan servering.

torsdag 10 maj 2012

Hel fläskkotlett i gjutjärnsgrytan

Fläskkotletten som jag fick ifrån Bodalsgris blev tillagad i gjutjärnsgrytan efter ett recept som jag hittade hos Monica Ahlberg. Till köttet så blev det kokt potatis och dessutom så gjorde jag en supergod sås till, jag använde mig av skyn som blev av köttet. Lite kokt broccoli och sparris och middagen var serverad!

Ingredienser
en bit hel fläskkotlett
smör
salt och peppar
ca 5 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
4 kvistar färsk rosmarin
1 dl olivolja
5 morötter
1 gul lök
3 msk fond, tex kyckling eller kött
5 dl vatten

Riv ingefäran och vitlöken, hacka rosmarinen och blanda allt med olivoljan. Skär snitt i köttet och stick in lite av röran överallt. Kleta in resten av röran över hela köttbiten, salta och peppra.

Bryn köttet runtom i en gjutjärnsgryta i lite smör. Skiva löken och bryn bredvid köttet. Skala och dela morötterna och lägg runtom köttet. Häll på vattnet och fonden och låt koka under lock i ca 1 timme eller tills köttet blir ca 70-75 grader.

Skyn blandade jag sedan ut med matlagningsgrädde, röda vinbärs gele, lite köttfond, soja, smaka av med salt och peppar.

onsdag 9 maj 2012

Regnet öser ner.... :-)

Så här fint blommar inte min gulsippa idag när regnet faller ner.
Ja, i normala fall så gillar jag ju inte regn och börjar det väl regna här i Göteborg så slutar det ju aldrig men....mina odlingslådor och grönsaksodling behövde verkligen regnet :-) Vi grönsaksodlare är väl lite konstiga där men ibland så välkomnar vi faktiskt regnet! Finns ju dock en stor nackdel, se bilden nedan:
Grrr, hatar dom!

I förrgår hade vi faktiskt lite frost här på morgonen men jag hoppas verkligen innerligt att mina blåbär inte tog skada av detta som dom gjorde förra året. Då, precis när dom stod i blom så kom en rejäl frostnatt och skörden var förstörd! Jag som brukar få massor med blåbär i min trädgård fick knappast ihop en dl :-(
Det ser ut att bli massor med blåbär, bara frosten håller sig borta!!!
För övrigt går det framåt i odlandet, jag har sått det mesta, det som är kvar är bönorna som jag väntar lite med, annars är allt i jorden, antingen i lådorna eller i växthuset. Har redan skördat rädisor som jag odlat i min drivbänk.

Som ni ser så växer potatisen som jag satt i spänner jättebra. Kanske blir det färskpotatis till midsommar?!
Jag har två stycken spänner i växthuset, blir några kastruller iallafall.
Köpte en sparrisplanta häromdagen i växtbutiken, blir som ett litet test för att se om sparrisen trivs här hos mig, gör den det blir det flera nästa år.
Vet inte om sparrisen trivs här, jag har ju lerjord, inte sandjord som sparrisen vill ha.
Har börjat ställa ut diverse olika krukor för avhärdning utanför växthuset varje dag, här ser ni bland annat en del av kryddorna som ska få sin egen hörna på altanen så småningom.

Ja, nu får vi hoppas att det inte blir allt för mycket regn framöver med tanke på att Lisebergs trädgårdsdagar drar igång imorgon. Förhoppningsvis blir det bättre väder till helgen så jag kan gå då, måste ju shoppa lite :-)

Ha en bra dag på er!!

måndag 7 maj 2012

Kycklingsallad med ceasardressing


Jag gjorde en fräsch och god kycklingsallad med ceasardressing häromdagen. Dressingen gjorde jag så som Jamie Oliver gör sin dressing, dvs utan äggula. Han har istället i creme fraiche. Vet faktiskt inte varför men jag tänkte att gör han på det sättet så gör jag det eftersom det mesta av hans mat är god ;-.) Mycket riktigt, såsen blev riktigt god. Viktigt här att inte ta för mycket vitlök, en halv räcker gott och väl. Så här gör man:

Ingredienser
½ st vitlöksklyfta
4 sardellfiléer
2 msk creme fraiche
1 dl olivolja
riven parmesanost
1 st citron
salt och peppar

Mortla en halv vitlöksklyfta med 4 sardellfiléer. Blanda i 2 msk creme fraiche och ca 1 dl olivolja. Riv över parmesanost tills såsen blir lagom tjock, ca en handfull. Pressa i saften från citronen. Smaksätt med salt och peppar.


Själva salladen kan man ju göra lite som man vill. Jag hade förutom kyckling i majs, rödlök, tomat, sallat, fetaost, gul paprika och oliver.

fredag 4 maj 2012

Sangria med fruktsoda och citron


Ja, som jag berättade tidigare så fick jag hem en Sangria på box häromveckan. Sangria förknippar jag med sol och värme så det var först i Valborgshelgen som vi tyckte det var lämpligt att testa den. Vi valde att blanda den med fruktsoda, mycket isbitar och en klyfta citron. Mmm, det blev jättegott och passade så bra denna varma vårdag. Mycket smaker och fräschör i denna drinken. Kan absolut rekomendera!!

Vi har ju som sagt en hel box kvar så jag tar tacksamt emot andra recept/tips på hur man kan blanda till sin Sangria :-)

onsdag 2 maj 2012

Valborgshelgen i bilder


Ja, då var Valborgshelgen över. Den avslutades riktigt härligt, igår hade vi otroligt gott väder, ca 20 grader och strålande sol! Vi var ute och njöt i trädgården hela dagen. Matmässigt så har det blivit mycket gris i helgen. Vi fick ju som jag berättade i måndags hem några köttprover ifrån Bodalsgris och vi har ätit både fläskkarré och fläskkotlett i bit. Fläskkarrén körde jag i ugnen och fläskkotletten körde jag i gryta (recept kommer senare).
Fläskkotlett gjord i gjutjärnsgryta med härliga kryddor.
I trädgården händer det också mycket, jag har rensat klart alla mina rabatter (äntligen). Alla krukodlade växter har fått ny jord och kruka. Lite nyinköpta sommarblommor som ska få pryda våran paviljong.
I växthuset är det stökigt, krukor flyttas ut och in varje dag för att så småningom få stå ute hela tiden och ge plats för tomater och gurka istället.

Lite nyinköpta blommor.
Självaste Valborgsmässoafton firades på en 4-H gård i närheten med fika, fiskedamm och stor brasa, precis som det ska vara. Hoppas ni andra haft en skön ledighet!
Valborg firades på en närliggande 4-H gård.
I väntan på att brasan ska tändas.

Spex framför kameran ;-)

Lille Rasmus tyckte det var varmt igår så han spenderade hela dagen i skuggan med solhatt :-)