Falukorv i ugn med potatis och ratatouille


Vad jag förstår så har vi nu snö över hela Sverige och visst är det fint med snö men måste det vara så kallt?? Idag verkar det inte blåsa så mycket men igår var det inte roligt här i Göteborg. Spelar ingen roll hur varmt jag klär mig, fryser ändå...brrrr. Jag och Rasmus har åkt på någon förkylning också eller vad det nu är. Hostiga och harkliga i halsen, jag är jättehes och låter som värsta hesa rockaren när jag pratar ;-) Så vi är bara hemma och eldar i brasan, tittar ut på snön och myser. Som ni ser av bilderna nedan så verkar min son tro att han är en hund, stoppar allt i munnen och kryper iväg, precis som en hund. Snart går han också, vet inte om jag ser fram emot det eller inte, blir till att springa efter honom hela dagarna antar jag :-)


Igår så lagade jag en jättegod och lättlagad falukorvs rätt. Receptet såg jag i "Mitt kök" på tv:n på morgonen. Passade mig perfekt! Är ju ingen fan av falukorv men tillsammans med övriga ingredienser så är det ju en riktigt bra maträtt. Jag hoppade själv över potatisen och tog en sallad till istället.

Ingredienser
en ring falukorv
1 gul paprika
1 st liten squash
1 st gul eller röd lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk tomatkross
kokt potatis
getost
salt och peppar
timjan och rosmarin, färsk eller torkad

Börja med att skiva upp den kokta potatisen och lägg den i botten på en ugnsform. In i ugnen på 200 grader i 10 min. Under tiden gör du ratatouillen, skiva och hacka grönsakerna, häll olivolja i en stekpanna och börja bryna lökarna och paprikan någon minut. Tillsätt squashen och kryddorna och bryn ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkrosset, salt och peppar. Låt småputtra en stund.

Skiva falukorven och getosten. Ta ut potatisen och fördela korven över. Häll över såsen och lägg över den skivade getosten. In i ugnen igen men höj först till 225 grader, kör i ca 15 min. Servera!


Kommentarer

  1. Ha ha, han har väl blivit inspirerad av Nezza ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar