Pastasås med kalvrygg och salsiccia


Kalv är inget vi äter här hemma speciellt ofta, typ inte alls men häromdagen när sambon var i affären så hittade han kalvrygg med röd prislapp (kort datum) och köpte med sig hem. Vad ska jag göra med detta nu då tänkte jag?? Hade lite go salsiccia i kylen som jag tänkt att göra en pastasås med så kalvryggen fick helt enkelt följa med i såsen! Det blev riktigt gott kan jag säga, kalven blev riktigt mör och smakade mycket gott! Så här gjorde jag:

Ingredienser
ca 400 g kalvrygg
3 st salsicciakorvar
1 st gul lök
några soltorkade tomater
½ st squash
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl vitt vin (eller matlagningsvin)
2 msk köttfond
salt och peppar
olja och smör att steka i

pasta
parmesanost

Börja med att dela upp köttet i mindre bitar. Hacka den gula löken och bryn i olja och smör i en stekpanna tillsammans med squash och paprika i mindre bitar. Tillsätt köttet och låt få färg. Salta och peppra och pressa över vitlöksklyftorna. Häll över vinet, grädden och fonden och låt puttra i ca 20-30 min.

Det sista man gör är att dra korven ur skinnet och skära i mindre bitar, tillsätt till såsen och låt bli varmt. Servera med nykokt pasta och riv gärna parmesanost över.


Kommentarer

  1. Men visst är väl kalv gott! Rätten ser jättegod ut. Älskar salsicciakorv också...-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar