Kycklingbullar i kokosmjölksgryta

Jaaaa, fredagen är här igen! Ja, jag är ju föräldraledig men längtar ändå till fredagen och helgen då hela familjen blir ledig. Idag ska vi dock ha barnvakt. Jag och Jonny ska iväg på tjänsteårsfest på Volvo. Jonny har varit anställd på Volvo i 25 år och då blir man bjuden på denna stooora tillställning som i år hålls på Svenska mässan. Det ska bli fin middag och underhållning, spännande värre ;-)

kycklingbullar

Och lite mat då.....jag tror faktiskt aldrig jag använt mig av kycklingfärs förut men när jag hittade "röd" prislapp på några paket häromdagen så slog jag till ;-) Vad göra med denna färs nu då? Jag googlade lite och kom in på Picki´s blogg och hittade hennes recept på "låtsasfrikadeller". Blev inspirerad och fick tillslut ihop min egen rätt som jag helt enkelt kallar kycklingbullar i kokosmjölksgryta :-) Eftersom jag skulle ha kokosmjölk i grytan så ville jag ju göra bullarna lite thaiinspirerat så dom smaksattes helt enkelt med chili, ingefära, curry och vitlök. I själva grytan så slängde jag ner dom grönsakerna jag hade hemma, inte så viktigt vilka utan ta det du har hemma.

Ingredienser kycklingbullar:
800 g kycklingfärs
1 röd chili
2 st vitlöksklyftor
en bit färsk ingefära eller 1 tsk torkad
1 msk Santa Maria´s Mango curry krydda, går förstås bra med bara curry också
kokosolja

Hacka chilin och ingefäran och pressa vitlöksklyftorna. Blanda ihop alla ingredienserna och forma till små bullar. Smeten är mycket kletig så det är svårt att forma bullarna, räcker egentligen med att klicka ut dom i stekpannan. Stek sedan bullarna i kokosoja eller annan olja så dom får fin färg på båda sidor, lägg åt sidan.

Ingredienser gryta:
2 burkar kokosmjölk
1 röd paprika
½ stor squash
2 st morötter
brysselkål, ca 10 st halverade
ett gäng med sockerärtor
1-2 tsk röd currypasta
1 tsk soja
1 tsk oystersås (kan uteslutas)
salt
kokosolja eller annan olja att steka i

Dela upp alla grönsaker i mindre bitar. Fräs i en gryta i oljan tillsammans med currypastan några minuter. Tillsätt kokosmjölken, sojan och oystersåsen, låt koka upp. Salta och smaka av.

Lägg i kycklingbullarna och låt dom bli varma och genomkokta. Avsluta med att lägga i sockerärtorna och blanda runt. Servera med ris eller som jag gjorde, blomkålsris. Gott, gott :-)

kokosmjölksgryta


Kommentarer

  1. ååhh mumsigt gott... detta måste jag testa någon gång :)

    SvaraRadera
  2. Åh, kycklingfrikadeller i kokosmjölk var min favoriträtt för några år sen. Nu var det ett tag sedan senast, tack för påminnelsen!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar