Tips för fredagsmyset - Tacogratäng


Ja, det är nog många som äter tacos på fredagar och jag säger inget om det, jag tycker också det är gott med tacos men man kan ju försöka variera sig ibland och tex göra en tacotårta eller varför inte den här goda tacogratängen som jag hittade på den härliga bloggen 56kilo.se. som har massor med goda LCHF recept. Jag gjorde min egna tacokrydda bestående av spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, chiliflakes, svartpeppar och salt till den här gratängen vilket inte är speciellt svårt, kolla på baksidan av kryddpåsen och köp dessa kryddor lösa istället, då slipper du all övrig "skit" som är med i påsen.

Ingredienser
800 g nötfärs
1 pkt philadelphiaost
2 dl creme fraiche
2 st tomater
1 st paprika
1 st hackad gul lök
1 st vitlök
1 st avocado
2 msk tacokrydda
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
soja
3 dl riven ost


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop osten och creme fraiche och bred ut i botten på en ugnsform.

Stek färsen ihop med den hackade löken. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta, tacokryddorna, vattnet, tomatpurén och lite soja. Lägg färsen över ostblandningen i ugnsformen.

Skiva tomaterna och paprikan och fördela över färsen. Skiva avocadon och lägg den på toppen. Fördela den rivna osten över avocadon, in i ugnen ca 25 min.

Servera med en grönsallad!


Kommentarer

  1. Ser gott ut! Varm avocado...hmm....säkert gott. Är dålig på att göra egen tacokrydda. Antar att jag har alla kryddor hemma!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar