tisdag 7 augusti 2012

Ugnsbakade egenodlade grönsaker

Råa grönsaker är så vackra!

Nu är det verkligen skördetider i trädgården! Jag skördar squash, morötter, rödbetor, lök, tomater, gurka, potatis, sockerärtor, vitlök  mm mm. Det mesta går att slänga ner i en ugnsform och ugnsrosta så att alla härligt söta smaker kommer fram. Det enda som inte var egenodlat i den här formen var paprikan. Jag har i både orange och lila morot, polkarödbeta, grön och gul squash, gul och röd färsk lök och diverse färska kryddor såsom timjan och rosmarin. Ös över rejält med olivolja, salta och peppra, in i ugnen på 200 grader ca 30 min. Servera till en bit grillad kött och middagen är klar!!

Klara!!

2 kommentarer :

  1. Hej Hej.
    Vilken fin blogg du har...

    Jag gillöar din squash :o) Vad är det för sort och vilken fröfirma kommer den ifrån?

    Hejsvej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ebba och tack! Sorten heter Romanesca och kommer ifrån Gourmetgarage.se

      Radera