Hamburgare på högrevsfärs och Tina´s goda hamburgerdressing

Ja, om ni såg Tinás sommarkök förra veckan när hon gjorde hamburgare så blev ni kanske precis som jag sugen på att testa hennes hamburgerdressing gjord på grönmögelost och creme fraiche? Jag tyckte den verkade himla god så i fredags så bestämde vi oss för att testa den. Vi valde att göra hamburgarna på högrevsfärs som tydligen ska bli så himla gott. Nja, vet faktiskt inte om jag kände så mycket skillnad smakmässigt....konsistensen blev ju lite annorlunda eftersom den var mer grovmalen. Jag kryddade iallafall färsen med alla möjliga olika kryddor precis som Tina gjorde, cayennepeppar, paprikapulver, dijonsenap, muskot och en rökt barbequekrydda + salt och peppar.


Dressingen är jätte enkel, bara till att blanda ihop ca 100 g grönmögelost med 2 dl creme fraiche, pressa i saften från en halv citron och även lite citronskal. Den blev verkligen jättegod, vi använde den sedan också så dippsås till grillat kött, passade perfekt!

För övrigt så börjar våran semester idag, ja, jag är ju föräldraledig men Jonny började iallafall sin 5 veckors semester :-) Blir så trött på detta vädret och är såååå sugen på att ta första bästa planet ner till värmen men.....nej, det får nog vänta, har precis bokat in en resa i februari så plånboken får nog hållas stängd tills dess. Nej, vi kör på Sverigesemester i år. Blir en vecka till Knarrholmen, en stugby här i Göteborgs södra skärgård sedan funderar vi på att åka ner till Skåne och gå på Tosselilla sommarland. Någon som varit där? Förslag på barnvänligt boende? Nu ska vi iallafall åka in till stan en sväng, bara strosa runt lite, gå på avenyn osv. Hoppas regnet håller sig undan bara ;-)

Kommentarer

  1. Jag såg Tina i förra veckan också och blev sugen på både det ena och det andra därifrån. Blev du nöjd med kryddningen av färsen då?
    /Emma

    SvaraRadera
  2. Emma: ja, kryddningen blev jättebra! Beroende på hur mycket smak man vill ha så får man ju ta mer eller mindre kryddor, vi har ju barn så vi får tänka lite på kryddningen så det inte blir för startk ;-)

    SvaraRadera
  3. VILKEN LYXBURGARE!!! Åh vad sugen jag blir!

    SvaraRadera
  4. Här är en till som såg Tina och blev sugen på just den såsen :) Tina är duktig på att inspirera.

    Tosselilla har jag varit på många gånger när jag var liten. Men det var dagsutflykter för oss, så tyvärr har jag inga förslag på boende.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hon är duktig på att inspirera, kul att hon inte gör som alla andra också tycker jag!

      Radera
  5. Det var juh jättegott, både kryddning å såsen :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar