måndag 25 juni 2012

Dubbelmarinerad fläskfilé


Måste bara tipsa er om det här supergoda sättet att tillaga fläskfilé på. Jag gjorde detta recept som jag hittade i Zetas broschyr "Mat för minglare" när vi hade kalas för dottern härom helgen. Passade utmärkt på ett buffébord och jättebra att man kan förbereda det innan. Så här gör man:

Ingredienser för ca 12-15bufféportioner
3 st fläskfiléer

Marinad 1
2 krossade vitlöksklyftor
1 dl vatten
2 dl matlagningsvin eller vanligt torrt vitt vin
1 dl olivolja
1 tsk torkad timjan
2½ tsk salt

Marinad 2
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad röd chili
3 msk soja
3 msk balsamvinäger
1½ dl olivolja
3 msk finhackad bladpersilja
salt och peppar

Blanda ihop ingredienserna till marinad 1. Trimma köttet och lägg sedan ner det i en fryspåse och häll över marinaden. Låt marinera några timmar men helst över natten. Ta upp och torka av köttet.

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i olivolja och lägg över i en ugnsform. Stek i mitten av ugnen ca 20 min tills köttet fått en innertemp på 70 grader.

Rör ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg ner det varma köttet i marinadeen och låt stå minst 2 timmar i kylskåp. Vänd på köttet några gånger under tiden.

Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat. Ringla marinaden över köttet.

Detta serverades med den goda potatissalladen, buffébrödet, bresaolarullar och en supergod fetaoströra (recept på de två sista kommer senare).


Tårtan som vi serverade efter buffén är samma som vi haft de senaste tre åren ;-) den numera klassiska jordgubbstårtan.

Isabella blåser ut ljusen från jordgubbstårtan!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar