Bresaolarullar - något till fredagsmyset?


Något som jag tycker är himla gott på fredagskvällen (eller vilken kväll som helst egentligen) är att plocka fram lite plockmat som tex oliver, goda ostar, parmaskinka, goda inläggningar osv. Just parmaskinka eller prosciotto har jag ätit mycket av och jag älskar verkligen dessa skinkor men jag har också nyligen upptäckt att bresaola är väldigt gott! Vi hade den som en del av vårat buffébord förr förra helgen när vi hade kalas. Då inrullad med mascarponeost, mycket gott! Så varför inte testa dessa goda rullar nästa gång ni har "plockmat" hemma, dom var riktigt goda!

Ingredienser för 8-10 bufféportioner
2 pkt bresaola á 70 g
½ burk mascarponeost á 250 g
en näve basilikablad
finrivet skal av en citron

Lägg ut bresaolan omlott så att dem täcker ett bakplåtspapper. Bred på mascarponen och toppa med basilikablad och rivet citronskal. Rulla ihop till en rulle och slå in i bakplåtspappret. Låt ligga i kylen någon timme innan du skär upp den i bitar till serveringen.


Kommentarer