Currykyckling med ris i ugnen

Det här sättet att tillaga ris på har jag aldrig testat förut. Såg när dom gjorde detta på "Mitt kök" på nyhetsmorgon häromdagen. Smidigt och väldigt snabblagat att göra riset och kyckingen i samma form. Jag använde mig av kycklinglårfiléer och la till en del grönsaker. Det enda som jag inte fick att stämma var tillagningstiden i ugnen. I receptet står det 20 min men då var riset långt ifrån färdigt, det tog ca 35 min för mig......men...gott blev det iallafall!

Ingredienser
4 dl ris
8 dl kycklingbuljong
salt
kycklingbitar
squash
1 gul lök
1 färsk broccolibukett
1-2 msk curry, lite beroende på vilken sorts curry man använder
2 msk olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg riset i en ugnsform, strö över lite salt. Värm upp kycklingbuljongen.

Lägg olja och curry i en skål, blanda ner kycklingdelarna. Salta och pepppra. Bryn kycklingen i en stekpanna och lägg sedan den över riset.

Dela upp broccolin i mindre buketter och förkoka några minuter. Skiva löken och squashen och stek någon minut efter du tagit ut kycklingen. Fördela alla grönsaker över kycklingen och riset. Avsluta med att hälla buljongen över alltihopa. Lägg folie över formen och ställ in i ugnen ca 30  min, se efter så att allt vatten kokar in och att riset inte är hårt. De sista 5 min kör man utan folie.

Kommentarer

  1. Vad smart! Gillar allt-i-ett grejen trots att det är några moment innan. Ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. Ser väldigt gott ut - problemet är väl bara att få min son att äta det eftersom det är blandat. Men ska absolut testa :o)

    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  3. Mmm, så gott det ser ut och vad smart att göra allt i ett. Det måste vi helt klart testa är hemma. Kyckling är en stor favorit. Tack för tipset! :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Mycket smart grej att laga allt i samma form. Jag har gjort en gång med potatis och tyckte att jag inte alls behövde lägga lång tid i köket!

    SvaraRadera
  5. Vilken trevlig rätt, såg praktiskt och vardagsgott ut!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar