lördag 31 december 2011

Nyårsaftonens förrätt - Hummersoppa

hummersoppa

Ja, denna nyårsafton blir lugn för oss med tanke på att jag idag gick in i vecka 40. Våra vänner skulle egentligen kommit hit men tyvärr blev dom sjuka så vi firar ensamma. Funkar alldeles utmärkt med tanke på att jag inte är speciellt pigg. Lite raketer och god mat blir det förstås ändå ;-)

Vi har precis inlett med en klassiker, hummersoppan! Till hummersoppa ska det ju förstås vara champange men för oss blev det istället ett alkoholfritt rosébubbel ;-) Soppan var fantastiskt god, finns inte mycket som slår den!

Ingredienser till ca 6 portioner:
2 st humrar
6 dl hummerfond
6-8 dl vispgrädde
5 cl cognac
1 msk smör
salt och vitpeppar
maizena
tryffelolja

Börja med att reducera ner fonden till ca 7 dl om du inte redan har en rejält reducerad fond. Tillsätt grädden och låt koka upp, tillsätt smör och cognac och krydda efter behov. Blir soppan för tunn så tillsätter du även maizena till lagom konsistens.

Lägg hummerköttet ifrån 2 st humrar i botten på 6 st skålar. Häll över soppan och droppa över lite tryffelolja.

Att ange exakt antal dl fond och grädde är svårt, jag tycker att man får smaka sig fram helt enkelt. Jag tycker inte om när den blir allt för stark och tänk på att soppan är rejält mättande ;-)

hummersoppa



GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA SÅ SYNS VI 2012!!

1 kommentar :

  1. Spännande! Snart dags! Kanske första dagen på året?:) Gott nytt år och lycka till!

    SvaraRadera