Kyckling och potatis i ugn

Kyckling i ugn är något som vi äter väldigt mycket här hemma. Jag tycker nog att majskycklingen är den allra godaste, har ni andra någon favorit? Sådana här rätter tycker jag om när man gör allt i en och samma ugnsform, snabb förberedelse och sedan bara in i ugnen. Till detta använde jag en hel kyckling som jag styckade i mindre delar men det går ju förstås bra att använda sig färdiga delar också. Att ha oliver med i ugnen blir också riktigt gott, älskar varma oliver!

Ingredienser
1 hel kyckling (eller delar)
några potatisar
½ butternut squash
2 st stora röda lökar
ett gäng med vitlöksklyftor
ett gäng med oliver
ca 2-3 dl vitt vin
olivolja
herbes de provence krydda (eller någon annan örtblandning)
salt och peppar

Lägg kycklingdelarna i en stor ugnsform. Klyfta potatisen, rödlöken och butternut squashen och blanda med kycklingen. Häll över vitlöksklyftor och oliver. Krydda med örtkryddorna och salt och peppar. Ringla över olivolja. Avsluta med att hälla över vinet. In i ugnen på 200 grader ca 40 min.

Servera med en fräsch sallad!

Kommentarer

  1. Mums nu bliv jag sugen på kyckling i ugn. Min kycklingfavorit är den ekologiska. Ack så dyr, men så mycket mer smak!

    SvaraRadera
  2. Hej
    Låter supergott, tror du att det går att förbereda och frysa in inför festen? Potatis i frysen blir väl kanske inte så bra...

    SvaraRadera
  3. Anonym: nej, tror inte det blir bra att frysa detta, ska nog serveras rykande direkt ifrån ugnen tycker jag men går ju absolut att förbereda flera timmar innan middagen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar