Lammfärsbiffar med ugnsrostad sötpotatis

Har ni inte testat att göra lammfärsbiffar med fetaost i så gör det. Dom blir riktigt saftiga och goda. Funkar såklart också med vanlig nötfärs men passar allra bäst med lamm. Till biffarna blev det sötpotatis, rödbetor och morötter i ugnen som serverades med en citrondippsås.

Vill verkligen tipsa er om att använda er av sötpotatis ibland istället för den vanliga potatisen. Den är riktigt god, smakar lite sött.

Ingredienser lammfärsbiffar
800 g lammfärs
1 pkt fetaost
1 gul lök
2 msk ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
ca 2-3 msk örtkryddor som tex herbes de provence
1 ägg
salt och peppar

Börja med att lägga ströbröd och grädde i en skål. För att göra det enkelt så kör jag allt i matberedaren så använder du den så lägger du lök, ägg, fetaost och kryddor i matberedaren och kör några varv. Lägg sedan i ströbrödet som nu har svällt. Tillsätt även färsen och kör runt tills det har blandat sig.

Forma till biffar och stek i smör/olivolja.

När det gäller att ugnsrosta sötpotatis så gör man likadant som med vanlig potatis. Jag använder alltid mycket örtkryddor, pressar över vitlök, saltar och pepprar och ringlar över olivolja. In i ugnen på 200 grader ca 35 min.

Citrondippen jag gjorde till hittar du här.

Kommentarer

  1. Så gott med lammfärs, och rödbetorna är givna på de flesta tallrikarna här hemma nu!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar