Höstgryta på fläskfilé

Gjorde en ljuvligt god fläskfilégryta i lördags. Jag smaksatte den med äppelmos, röd vinbärsgelé och körsbärssirap. Dessa smaker ihop blev riktigt gott! Höst är gryttider, håller ni inte med?

Ingredienser
ca 1,3 kg fläskfilé
smör
salt och peppar
1 gul lök
färska champinjoner
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
2 msk äppelmos
2 msk röd vinbärsgelé
2 msk körsbärssirap
lite soja för färgens skull
oregano
(majsstärkelse)

Börja med att dela köttet i grytbitar. Bryn i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över i en större gryta.

Hacka den gula löken och dela champinjonerna i kvartar. Bryn i smör i stekpannan och häll sedan över i samma gryta som köttet.

Tillsätt resterande ingredienser. Smaka av, kanske behövs mer salt och peppar. Är såsen för tunn så tillsätt lite majsstärkelse eller vetemjöl utrört i lite vatten.

Servera med potatismos och njut!

Kommentarer

Skicka en kommentar