Focaccia med tomater

Focaccia är ett av mina favoritbröd och otroligt enkelt att göra. På toppen tycker jag det är ett måste med havssalt och olivolja men efter dom ingredienserna kan man ju variera en hel del. Jag tycker nog ändå det är allra godast med körsbärstomater och rosmarin. Receptet har jag jag i och för sig lagt ut tidigare men det skadar ju inte att göra det igen ;-)

Ingredienser:
25 g jäst
3½ dl vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 7 dl vetemjöl
olivolja till pensling
några kvistar rosmarin
körsbärstomater
havssalt
Smula jästen i en bunke, häll i ljummet vatten och blanda runt tills jästen löst sig. Tillsätt olja och salt och lite mjöl i taget. Arbeta degen en stund, den ska vara rätt klibbig. Jäs under bakduk i 40 min. Smörj en långpanna ca 20x0 cm, häll i degen och platta ut den litegrann. Jäs under bakduk ytterligare 30 min. Gör små hål med tummen i degen, droppa över olivolja. Dela körsbärstomaterna i halvor och tryck ner i degen.  Hacka rosmarinen och strö över + havssalt. In i mitten av ugnen i 225 grader ca 15-20 min.

Kommentarer

Skicka en kommentar