Ett av sommarens dryckestester - Adobe Reserva Cabert Sauvignon

Under sommaren så har det ramlat in en hel del produkttester i form av drycker, det har varit snapsar, viner och bourbon. Pga att jag själv inte har kunnat dricka alkohol denna sommar :-) så har min sambo fått stå för provningarna. Bland annat så har han testat ett ekologiskt rött vin som heter Adobe Reserva Cabert Sauvignon.

Ekologiska viner är ju något man ser mer och mer av nu på Systembolaget vilket jag tycker är väldigt bra. Jag har testat en hel del och dom flesta är riktigt goda.

Det här vinet är gjort på vingården Vinedos Emiliana som ligger i Chile.

Så här går det att läsa om vingården: Viñedos Emiliana som är en chilensk vingård med stark känsla för ansvar och visionärt tänkande.
Här produceras viner ekologiskt med hänsyn till omvärld, omgivning och de anställdas välfärd och rättigheter. Visionen är att producera viner av högsta kvalitet i samklang med naturen.

På Emiliana tar man även väl hand om sina anställda. Som ett exempel på det låter man sina anställda odla sina grönsaker på mark som för stunden inte brukas. På så sätt säkerställs en del av familjernas livsmedelsförsörjning under hela året. Efter drygt ett decennium av hårt arbete och nya arbetsmetoder har Emiliana ett flertal nationella och internationella utmärkelser samt ett komplett utbud av ekologiska viner.

Vinet då, jo det är ett fruktigt vin med inslag av fat, svarta vinbär, gräs, ceder och mörk choklad med doft av lakrits, svarta vinbär och gräs. Vinet passar bäst till grillad mat och smakrik mat såsom lamm- och nötkött. Art. nr: 6853, pris 79 kr.


Vad tyckte då min sambo om vinet. Jo, det var ett okej bordsvin. Det saknade lite kraft, ett rätt så enkelt vin men ändå gott och såklart ett stort plus att det är ekologiskt.             

Kommentarer

Skicka en kommentar