Kantarellbruschetta

Vi har fullt med kantareller i skogarna runt oss just nu och vi har plockat flera gånger redan. Det mesta fryser vi faktiskt in men man måste ju såklart göra några goda kantarellmackor också ;-) Den här gången blev det en italieninspirerad macka, en bruschetta med olivoljestekta kantareller.

Ingredienser
kantareller
lantbröd eller liknande
1 st scharlottenlök
olivolja
persilja
havssalt
svartpeppar
en vitlöksklyfta

Häll i olivolja i en stekpanna tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Bryn några skivor bröd så dom får lite färg.

Stek kantarellerna i olivoljan några minuter, tillsätt löken, salt och peppar. Hacka en näve färsk persilja och strö över när dom stekt klart. Fördela på brödskivorna, ät och njut!

Hur går det för er andra, har ni hittat några kantareller??

Kommentarer

  1. Vi har sån lyx så vi har kantareller på tomten, 15 meter från ytterdörren. Plockar en halvliter var tredje dag nu under säsong =)

    Försöker också frysa in för att ha under resten av året men de flsta brukar gå åt samma dag som de plockas...

    SvaraRadera
  2. Det är godast att bara steka till kantarellerna så här och servera på bröd. Är ju så gott!

    SvaraRadera
  3. Jag blir avundsjuk. Här i skogarna verkar det vara ont om kantareller och på mina gamla ställen från "min ungdom" har det varit för torrt så de är jättesmå. Men de kanske växer till sig. :-)

    SvaraRadera
  4. Vi har inte plockat ännu, ska ge oss ut så fort vi har tid! Kantarellbruschetta gjorde vi på Åland för några veckor sedan - SÅ GOTT!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar