måndag 27 juni 2011

Helgrillad makrill med sommarsås

Sist vi grillade hel makrill så gjorde vi det i aluminiumfolie. Denna gången körde vi utan och la bara fisken direkt på grillen, detta blev supergott! Krydda både invändigt och utvändigt med flingsalt, svartpeppar och någon god dillkrydda, ringla lite olivolja över och så direkt på grillen. Fisken ska få lite färg på båda sidor så skinnet blir lite knaprigt.


Till makrillen blev det pastasallad och en sås som jag i brist på annat namn kallar "sommarsås" ;-) Såsen bestod av hälften gräddfil, hälften turkisk yoghurt, en halv hackad röd lök, hackad dill och gräslök och lite flingsalt. Jättegod och passade perfekt till makrillen :-)

2 kommentarer :

  1. Så gott. Jag måste grilla mer hel fisk inser jag.

    SvaraRadera
  2. Makrill är verkligen en smaskig firre, en av favoriterna och så nyttig! Gott att grilla den hel.
    Grattis till fina vinsten, vilket pris, kan tänka att den kommer att bli flitigt använd.

    SvaraRadera