Snabblagade köttbullar med tomatsås och pasta


Snabblagade köttbullar....finns det? Javisst! Ta bara några korvar av bra kvalitét, sådana som är råa och har tunt skinn och tryck ut små köttbullar och stek dom i en stekpanna. Detta gjorde jag efter att ha sett på ett gammal avsnitt av Jamie Olivers serie "Hemma hos Jamie". Jag använde mig av lammkorvar och hela rätten blev så himla god! Så här gjorde jag:

Ingredienser
några korvar av bra kvalitet (jag hade lammkorvar)
färsk timjan
2 st vitlöksklyftor
färsk basilika
2 burkar med hela tomater
ca 2 msk balsamvinäger
salt och peppar
spaghetti
parmesanost

Börja med att koka spaghettin. Gör hål i korvskinnet och tryck ut små bollar och stek dessa i olivolja några minuter. Avsluta med att hacka lite färsk timjan och strö över, låt bryna med någon minut.


Lammkorvar, vitlök, hackade basilikastammar och blad.
Medans köttbullarna steks så gör du tomatsåsen. Skiva vitlökarna. Ta bort bladen från basilikan och hacka stammarna. Fräs stammar och vitlök i olivolja i en stekpanna eller kastrull. Fräs på några minuter. Tillsätt sedan tomaterna och låt koka upp. Salta och peppra väl. Tillsätt balsamvinägern. Innan såsen ska serveras så grovhackar du en näve med basilikablad och lägger i tomatsåsen.

Ta upp den färdigkokta spaghettin och lägg i stekpannan ihop med köttbullarna och timjan. Rör runt någon minuter så spaghettin suger åt sig alla goda smaker.

Lägg upp spaghettin på ett fat, häll över rikligt med tomatsås, köttbullarna på toppen. Strö sedan några basilikablad på toppen tillsammans med riven parmesanost. Så gott och snabblagat!!

Kommentarer

  1. Men du, dessa köttbullar såg jag JO göra för ett par år sedan,men har helt glömt bort dem. Låter hur smidigt som helst. Ska testas nu när du påmint mig :-)

    SvaraRadera
  2. Såg själv det avsnittet med jamie. Såg riktigt gott ut, funderar själv på att testa det.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar