Passion för mat - matmässa i Göteborg

Massor med härliga praliner!
Ja, då var matmässan Passion för mat över för den här gången. Vi var många som var på plats. Själv var jag där i lördags, tidigt. Det var väl tur det för framåt lunchtid började det bli trångt därinne. Älskar verkligen sådana här mässor. Hur mycket gott som helst att handla, korvar, ostar, sylt, marmelader, olivolja, vinäger, oliver, bröd, frukt, kött, inläggningar, choklad mm mm. Lotta Hultén som anordnar mässan har lyckats riktigt bra tycker jag!

Ulf Wagner mm diskuterar smaker.
Det var också en del som hände i Köksskolan. Själv såg jag litegrann på Ulf Wagner när han pratade om "smakens fysiologi". (Ni vet väl att Ulf har tagit över "Sjömagasinet" här i Göteborg efter Leif Mannerström?) Jag såg också Pär Johansson när han på 30 minuter tillagade en massa god mat. Hans ämne var "bättre smak med smör" (men det visste vi ju redan).

Pär Johansson lagade härliga rätter med innanlår som vi sedan fick provsmaka och fick även med recepten hem. Köttet kom ifrån Hälsingestintan.
Hade önskat att jag kunde gå på söndagen också då det var en hel del trevligt på programmet, bland annat så kunde man se Jennie Benjaminsson laga "vilt", Gustaf Trädgårdh pratade om "den goda smaken i vardagen" och det som jag framförallt hade velat se; Alexandra Zazzi "italienska smaker". Men, man kan inte få allt ;-)

Det här var riktigt spännande tycker jag. Choklad från Australien med vindruvor i som marinerats i olika vinsorter. Köpte förstås med mig hem och kan berätta att dom smakade ljuvligt ;-)

Ostar, ostar och mer ostar. Här köpte vi en Herrgård som heter Arn och som är lagrad minst 24 månader.
Sverigeskafferiet hade som vanligt massor med härliga smaksatta vinägrar.
Ostron ifrån Grebbestad. Älskar ostron!!
Fullt med folk som vanligt. Mässan arrangerades för fjärde året i rad.

Mums, parmesanost lagrad i 26 månader. En sådan köpte jag förstås, 1 kg tung!


Vad handlade jag då för något?? Massor med godsaker men det får jag nog berätta om i ett separat inlägg annars blir det här alldeles för långt :-) Någon mer som var på plats??

Kommentarer

  1. Härligt med all spännande mat och annat gott! Vi var i Malmö på matmässa i höstas och svullade:) Chokladen från Australien lär onekligen god och annorlunda.

    SvaraRadera
  2. Åh vad jag grämer mig, vi var på väg ner igår men annat kom i mellan SOM VANLIGT!....jaja, det får gå fler turer :)

    SvaraRadera
  3. Hade önskat att jag kunde åkt på mässan men som du förstår hade jag fullt upp i helgen =)

    Blir alltid så glad över dina fina kommentarer om min tårtor! Stort tack Martina!

    SvaraRadera
  4. jag var på plats! på söndagen, när jag hade tänkt att det skulle vara lite mindre folk, men icke. jag hade önskat att de flyttade mässan till typ svenska mässan, det hade varit finfint! men det var som alltid en bra mässa, massor med ost att smaka :=)

    SvaraRadera
  5. Vi var där förra året och skulle dit i år också men något annat kom emellan så det får bli nästa år istället.

    SvaraRadera
  6. Jag var ju tyvärr inte på plats eftersom jag var i Malmö. Men nästa år ska jag banne mig gå. Så mycket gott...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar