Rullader med smak av medelhavet


Ja, då har tredje advent också flugit förbi, snart är julen här och det ska bli så härligt med lite ledighet. I helgen har det inte blivit så mycket julbak direkt, igår söndag så var det kalas hos min mamma så då slapp vi ju förstås laga mat och i lördags så gjorde vi en klassisk husman fast med lite mer medelhavssmaker. Det blev rullader gjorda på lövbiff, fyllda med pesto, soltorkad tomat och mozzarella. Såsen som vi gjorde till var lite mer av det klassiska slaget och till detta blev det klyftpotatis gjorda av bakpotatisar. Bakpotatis är faktiskt väldigt gott att ha som klyftpotatis, förutom att ha olivolja över klyftorna så strödde vi även ut några smörklickar, det blev riktigt gott!

Rulladerna gjorde jag så här:

Ingredienser till 5 personer
5st stora skivor lövbiff
pesto
soltorkade tomater
mozzarella
salt och peppar
smör
köttbuljong (4 dl vatten + 1st köttbuljongtärning)


Börja med att bre på peston, lägg sedan på en liten hög med hackade soltorkade tomater och till sist några bitar mozzarella. Salta och peppra.


Rulla ihop dom till rullader och stick igenom med tandpetare. Stek i smör i en stekpanna på rätt hög värme på båda sidor. Häll på buljongen lite i taget, låt puttra emellan gångerna. Lägg sedan på lock och låt stå och puttra på svag värme ca 40 minuter.

Och så såsen:

Ingredienser
2 dl matlagningsgrädde
ca 1 dl svartvinbärssaft (koncentrerad)
2 msk mjöl
3 dl av skyn
1½ msk kalvfond
salt och peppar

Ta upp rulladerna och lägg dom åt sidan. Mät upp skyn till ca 3 dl. Blanda mjölet med grädden och häll över skyn, vispa hela tiden. Tillsätt svartvinbärssaft, kalvfond och lite salt och peppar. Om såsen blir för tjock, tillsätt lite vatten.


Lägg tillbaka rulladerna och skeda såsen över. Servera ihop med klyftpotatisen och lite kokt broccoli.

Kommentarer

  1. Det ser M.Y.C.K.E.T gott ut....måste nog prova en dag!

    SvaraRadera
  2. Vilka annorlunda rullader. Låter jättegott.

    SvaraRadera
  3. Gjorde dessa idag, de blev såååååå góa:)

    SvaraRadera
  4. Ivy, kul att du gillade dem!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar