Kycklingwok med citrongräs och limechili



Den här woken blev riktigt fräsch och god med citrongräs och limechili i. Jag hade även ingefära och vitlök i som är härliga smaksättare i wok tycker jag. I perioder blir det rätt så mycket wok här hemma hos oss och för det mesta är det kyckling eller lax jag wokar. Det är ju förstås jättegott med biff också.....och räkor.....ja, det mesta blir gott i en wok faktiskt ;-) Så här gör jag min kycklingwok:

Ingredienser:
ca 800 kg kycklingfilé
en bit färsk ingefära
1 st citrongräs
2 st vitlöksklyftor
1 st limechili (eller vanlig)
olja att woka i tex matolja
diverse grönsaker, jag valde idag morötter, squash, haricot vert
cashewnötter
1 burk kokosmjöl
några droppar fisksås
1 msk oystersås
ca 2 tsk röd currypasta
1 tsk sambal oelek

Börja med att skiva och hacka allting. Hacka ingefära, vitlök, chili, citrongräs. Skiva kyckling och grönsakerna.


Värm upp en wok och häll i oljan, börja med att woka kycklingen och ca 1 tsk av currypastan tills kycklingen får lite färg, ta ur och lägg åt sidan. Häll i lite ny olja om det behövs, lägg i grönsakerna, börja med dom som tar längst tid, lägg i vitlök, citrongräs, ingefära, chili och låt fräsa några minuter medans du rör om.

Tillsätt kokosmjölk, fisksås, resten av currypastan, oystersås och sambal oelek. Häll över en näve cashewnötter och låt stå och småputtra medans du kokar nudlarna eller riset och servera sedan ihop.

Kommentarer