Äppelpaj med hemlagad vaniljsås


Igår fyllde min kära sambo år och vi åt lite gott på kvällen (visar maten senare) och avslutade med en god äppelpaj. Jag tycker väl egentligen inte att det är något större fel på vaniljsåserna man kan köpa i affären, dom är goda men det är ju såklart ännu godare att göra sin egna med äkta vaniljstång i. Vad tycker ni??

Receptet på själva pajen har jag lagt ut tidigare och den hittar ni här.



Ingredienser vaniljsås för ca 4-5 personer:
½ vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 äggulor
3 msk socker
2 tsk maizena majsstärkelse

Lägg grädden ihop med en delad halv vaniljstång i en kastrull, värm upp och låt stå och småputtra några minuter under lock. Ta kastrullen från värmen och låt svalna en stund.

Ta upp vaniljstången och ta ur fröna och lägg tillbaka dom i grädden. Knäck två ägg och häll i äggulorna i grädden ihop med sockret och maizena. Vispa under tiden som du värmer på kastrullen igen, det ska inte koka utan bara sjuda, vispa i några minuter.

Häll över såsen i en skål och låt svalna. Gör pajen under tiden.



Njut med en kopp kaffe till och glöm inte att ta mycket sås ;-)

Kommentarer

  1. Får nog bli äppelkaka i helgen!!! Med MASSOR av vaniljsås såklart!!

    SvaraRadera
  2. Så gott med äppelpaj. :)
    Och som sagt mycket vaniljsås.

    Trevlig helg

    / Jenny

    SvaraRadera
  3. Men ååååh! Gud så gott, och så sugen jag blev nu! Har följt din blogg länge för den är så bra och inspirerande men lär mig aldrig att jag inte ska gå in här när jag är hungrig! :)
    Förresten, jag länkar till dig i min länklista, hoppas att det är okej? Säg till annars så tar jag bort dig.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar