tisdag 22 juni 2010

Snabblagad kyckling i tomatsås


Den här rätten får gå under kategorin "snabblagat" eftersom den egentligen inte tar längre tid än vad det tar att koka pastan.

Jag använder mig av krossade tomater på burk men man kan såklart också använda sig av färska tomater vilket jag kommer göra längre fram i sommar när jag har egna tomater klara. Spaghetti eller penne till spelar ju heller ingen roll, det enda jag saknade som vi inte hade hemma var parmesanosten....

Ingredienser till ca 6 pers:
5-6 kycklingfileér
2 st burkar Mutti krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 st gul lök
några svarta kalamatioliver
färsk basilika
pasta
olivolja
havssalt och svartpeppar
herbes de provence

Börja med att dela varje kycklingfilé i ca 3 bitar. Hacka vit och gul lök. Stek kycklingen i olivolja ihop med den hackade löken, den behöver inte stekas klar. Krydda. Häll över tomaterna och låt puttra medans du kokar pastan.

När pastan är klar så lägger man i några oliver till kycklingen och hackar den färska basilikan och strör över.

Servera med pastan och kanske ett glas rött! Snabbt, enkelt och mycket gott!☺

3 kommentarer :

  1. Ahh vad gott, snabbt och enkelt det gillar vi under vardagarna:))
    Kramar,
    Nena

    SvaraRadera
  2. Nam nam :) Har en massa egen basilika som väntar på att bli använd så detta var ett utmärkt tips!
    Du har en jättetrevlig blogg!

    SvaraRadera
  3. Yum Yum! Detta borde kunna fixas hàr med. Sà fina bilder du làgger upp. Och tack fòr de korta receptfòrklaringarna.

    SvaraRadera