Biffar och potatisstomp med libbsticka och härlig grönsallad


Idag var det så dags för det andra receptet ifrån "Middagslådan". Får säga att jag var mycket skeptisk till det här receptet när jag läste det, libbsticka......hur smakar det.....har aldrig använt.....potatisstomp.....vad är det????

Jag gjorde iallafall precis som det stod i receptet och använde mig av den stora bunten med lippsticka som var medskickad. Det var rätt så många olika moment, jag kanske inte skulle valt att kalla det en enkel vardagsrätt men gott blev det iallafall. Libbstickan har ju en väldigt speciell smak och gillar man inte den så är det ju kört men jag tror att det skulle gå precis lika bra med persilja.



Ingredienser:
ca 400 g nötfärs
1 bunt libbsticka
1 kg potatis
1 halv salladshuvud
2 vårlökar
2 äpple
1 bit ingefära
80 g mandel
salt och peppar
olivolja

Strimla libbstickan, blanda 1/3 med färsen + havssalt. Gör 8 st biffar och peppra dom.

Skala potatisen och tärna. Stek i olivolja i en kastrull i ca 7 min, rör om ofta, potatisen ska inte ta färg.. Tillsätt havssalt, peppar och 5 dl vatten. Lägg på locket och koka 15 min. Häll bort det mesta av vattnet.

Rosta mandlarna i en het stekpanna i ca 3 min. Banka lite på dom så dom delar sig. Blanda ner i potatisen tillsammans med resten av libbstickan. Mosa potatisen lite med en gaffel.

Riv en bit ingefära och pressa ut vätskan i en skål, tillsätt salladen, strimlad vårlök och äpplena i tärningar. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Blanda väl.

Stek biffarna i olivolja och servera ihop med potatisen och grönsalladen.

Maten blev riktigt god och jag kan absolut rekomendera er att köpa en middagslåda ifrån Årstiderna!

Kommentarer

  1. Ser gott ut. Libbsticka har jag aldrig använt själv men min mormor brukar ha det i pastavattnet när hon kokar pasta. Tycker det är riktigt, riktigt gott!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar libbsticka och buljonsmaken som libbsticka har. Passar perfekt i soppan ex. Kan tänka mig också att det var gott i potatis :-)

    SvaraRadera
  3. Det ser väldigt gott ut!
    Ha en bra dag!
    / Kram Ida

    SvaraRadera

Skicka en kommentar