Viltlax med potatis


Har ju lovat mig själv att äta mer fisk och än så länge så tycker jag det funkar jättebra. Igår åt vi lax (vilket är min favoritfisk). Den här rätten har jag skrivit om tidigare men den är absolut värd att köra repris på. Det är en otroligt enkel och jättegod vardagsrätt och såklart snabblagad. Under tiden potatisen kokar blir laxen klar i ugnen.

Ingredienser för 4 pers:
4 st laxfileér
3 dl matlagningsgrädde
2-3 msk lingonsylt
2 msk viltfond
1 tsk torkad timjan
salt och peppar

Börja med att lägg laxen i en ugnsform, salta. Blanda grädde, sylt, fond, timjan och peppar i en skål och blanda runt. Häll blandningen över laxen.

In i ugnen på 225 grader i 20 min.

Servera ihop med kokt potatis och lite extra lingonsylt + några grönsaker.

Kommentarer