fredag 2 april 2010

Pannbiffar smaksatta med röd pesto


Jag gjorde ju röd pesto häromdagen men det blev en hel del över så igår när vi var sugna på pannbiff så åkte peston i färsen. Det blev en väldigt härlig smak på biffarna. Till detta serverades potatisklyftor, haricot verts och en dipsås bestående av turkisk yoghurt och röd pesto.

Ingredienser till pannbiffarna:
800 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
2 msk havrekli eller ströbröd
1 ägg
ca 1 dl röd pesto
1 msk dijonsenap
en skvätt viltfond
salt och peppar
örtkryddor

Ibland brukar jag blanda degen för hand men ibland så använder jag matberedaren. Blanda ihop alla ingredienser och forma till biffar och stek i smör i en stekpanna.

Dagens middag kommer bland annat bestå av tjocka revbensspjäll som vi har köpt ifrån samma ställe som vi brukar köpa vårat nötkött, Björlanda Gård. Dom har även börjat sälja griskött ifrån granngården som föder upp grisar. Vi köpte även några fläskkarrébitar och det ska bli kul att testa detta köttet för att se om man känner någon skillnad gentemot det köttet man köper i sin vanliga mataffär.

Ha nu en trevlig långfredag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar