torsdag 8 april 2010

Laxpasta


Det här receptet har jag lagt ut tidigare men det tål att upprepas. En väldigt bra vardagsrätt, perfekt när man vill få in laxen i vardagsmaten och den är snabblagad!

Ingredienser:
4 laxfileér
penne eller annan pasta, ca 4 port
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
hackad färsk basilika
olivolja

Börja med att koka pastan. Skär laxen i kuber, salta och lägg i en kastrull. Häll över vatten så det precis täcker. Koka upp, ta av ifrån spisen och låt stå ca 6 minuter.

Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna. Fräs i olivolja några minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpure och kryddor.

Tillsätt den färdigkokta pastan och rör om. Till sist häller du i laxbitarna och rör runt försiktigt.

Ett gott knäckebröd till och middagen är serverad!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar