torsdag 22 april 2010

Karibisk och Orientalisk soppa från Kelda


Nu har vi testat några soppor ifrån Kelda. Det är väl inga direkta soppor utan snarare soppbaser. Dom här två smakerna var faktiskt riktigt goda. Vi la ju förstås in både kyckling och fisk, lite grönsaker, pasta respektive potatis i och som vanliga vardagsrätter var dom perfekta. Snabblagade dessutom.

Så här gjorde vi:

Karibisk soppa:
1 pkt fryst torsk
några kokta potatisar
kokta morötter i smala stavar

Koka potatisen och morötterna för sig. Dela torskblocket i mindre bitar. Värm soppbasen i en kastrull och tillsätt torsken och koka ca 5 min om torsken är helt tinad.

Lägg en delad kokt potatis i botten på en skål, lägg över några morotsstavar och häll över soppan.



Orientalisk soppa:
2 st kycklingfileér
kokt penne
broccoli
ärtor
morötter i stavar

Koka pastan. Dela kycklingen i mindre bitar och stek i en stekpanna, salta och peppra. Värm soppbasen, tillsätt broccoli, ärtor, morötterna och koka några minuter. Tillsätt kycklingen och värm upp.

Lägg lite penne i botten på en skål och fyll på med soppan.

Riktigt god smak!

2 kommentarer :

  1. Den orientaliska är sonens favorit här hemma... Men vi äter den inte som soppa utan lägger kyckling i och äter den med ris, det funkar det med ;)

    SvaraRadera
  2. Den karibiska varianten blev jag lite intresserad av, det låter sannerligen riktigt gott!

    SvaraRadera