tisdag 13 april 2010

Afrikansk köttgryta


Det har blivit många köttgrytor den senaste tiden, jag har gjort alla dom klassiska: Gulaschgryta, Stifado, Kalops, Boef Bourguignon. I söndags blev det en lite annorlunda gryta med smak ifrån Afrika! Många härliga smaker är det med i grytan, curry, chili, paprikapulver, mango chutney mm. Receptet har jag hittat på Coop.

Ingredienser:
1½ kg högrev (jag hade även benet med i grytan)
smör
salt och peppar
olja
2 msk curry
3 gula lökar i stora bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
2 st röda chili, hackade
2 köttbuljongtärningar
2 msk paprikapulver
vatten så att det täcker köttet, ca 1½ l
3 msk mango chutney

Till servering:
färsk ananas

Skär köttet i bitar och bryn i smör, salta och peppra. Lägg sedan åt sidan.

Häll olja i en stor gryta, fräs curry i en halv minut, tillsätt lök och chilin och fräs någon minut. Tillsätt köttet, buljongtärningarna, paprikapulvret och vatten. Låt koka länge på medelvärme ca 1½ timme.

Smaka till sist av med mango chutney. Servera med ris och färsk ananas i bitar och lite extra mango chutney.

Härliga smaker!

4 kommentarer :

  1. Låter hur gott som helst, jag älskar grytor.

    SvaraRadera
  2. Lite afrikansk hetta låter inte dumt! Och grytor är gott! :-)

    SvaraRadera
  3. mm perfekt till ruggiga "vår"dagar.

    SvaraRadera
  4. tack för receptet . det var jättegott :D

    SvaraRadera