Grillpremiär!!


Japp, då var grillpremiären avklarad! Attans så gott det blev, kändes som en riktig sommarmiddag, majskolvar, grillad fläskkarré, grillad kyckling, potatisklyftor i ugnen.

Det var också premiär för sötpotatis! Har faktiskt aldrig smakat det förut men idag så hade jag några sötpotatisar ihop med dom vanliga potatisarna i ugnen. Dom blev riktigt goda, härlig färg också. Smaken påminner mycket om Butternut squash. Gjorde också en god dippsås till med sweet chilisås och mango chutney, receptet har jag lagt ut tidigare, finns här.



Jag marinerade fläskkarrén i en marinad av: olivolja, balsamvinäger, en pressad vitlöksklyfta, flingsalt, svartpeppar och kryddblandingen "Snabbis" ifrån Änga Gård.

Kycklingen (kycklingben)fick en marinad av: rapsolja, skalet och juicen av en lime, flingsalt, svartpeppar och kryddblandningen "Äventyrslusta" ifrån Änga Gård.

Sötpotatisen och den vanliga potatisen fick sällskap av pressad vitlök, röd lök i båtar, flingsalt, svartpeppar, olivolja, timjan och rosmarin. In i ugnen i 200 grader ca 35 minuter.

Servera alltihop tillsammans, grillade majskolvar med smör och salt, potatisen, fläskkarrén, kycklingen och dippsåsen. Glöm inte rödvinet!!



Isabella älskar majskolvar!!☺

Kommentarer

  1. Ååååh, grillat! Vad sugen jag blev på det nu (inte bra att kolla in massa fina matbloggar när man ännu inte ätit frukost... hihi)! Grillat är ju så gott och speciellt den där första middagen på säsongen. :-)

    SvaraRadera
  2. Så smarrigt det såg ut - speciellt majskolven!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Just nu har jag två härliga tävlingar i min blogg, du kan vinna en muffinsform och en bakbok fylld med mumsiga recept!
    All info finns till höger i min blogg under rubriken "Mina tävlingar"

    www.bagerskan.se

    Lycka till, kram Karin

    SvaraRadera
  4. Visst är det underbart med grillat!!! Gott med sötpotatis som tillbehör också.

    SvaraRadera
  5. vi hade oxå grillpremiär igår. mums så gott det är :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar