måndag 22 februari 2010

Hallonglasstårta


Gjorde en riktigt god tårta idag. En variant mellan glass och tårta får man nog kalla det, botten är gjord av valnötter och choklad och själva "glassen" var smaksatt med hallon. Riktigt fräsch och god tårta.

Ingredienser för ca 10 bitar:
100 g valnötter
100 g mörk choklad
3 äggvitor
1 dl socker

200 g frysta hallon (tinade)
3 äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella 10%

Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.

Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.

Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.



Receptet kommer ifrån Tasteline.

5 kommentarer :

  1. åhh vad gott det ser ut. Det är juh så att man längtar till dom varma sommar kvällarna när man ser denna ljuvliga sak ;)

    SvaraRadera
  2. Oj så gott det där såg ut, det kanske man testar till helgen :)

    SvaraRadera
  3. Hallon är min grej just nu, så himla gott! Den ser verkligen supergod ut!

    SvaraRadera
  4. Tårtor med glass är de godaste!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  5. Har precis tryckt i mig Ben & Jerry glass, men en bit av din glasstårta skulle det absolut finnas plats för =)

    SvaraRadera