Vedrökta revbensspjäll


Igår tog vi fram dom vedrökta revbensspjällen som jag fick ifrån Ridderheims för ett tag sedan. Dom är vedrökta under lång tid och helt fria från e-nummer. När man öppnar paketet så kommer det en underbar röklukt fram. Samma lukt som man minns från när man var liten och satt ute och grillade i skogen någonstans :-) härligt!



Smaken då, jo, med risk för att upprepa mig, så tycker jag att precis som med dom andra produkterna ifrån Ridderheims så var dessa riktigt goda. Det sitter ju en hel del fett på och det är ju såklart därifrån mycket av den goda smaken kommer ifrån. Vet dock inte om det är en produkt som jag själv kommer att köpa för revben är ju ändå något som man vill smaksätta och göra själv, jag kan dock tänka mig att man köper det om man tex ska på utflykt eller liknande och har bråttom, att man inte har så mycket tid att laga till något själv vilket ju är läget för många familjer (sker inte så ofta här dock ☺).

Jag smakade även på en av dom goda ostarna som jag köpte på Liseberg innan jul, Punschädel ifrån Falbygdens. Jag la några bitar på ett digestivekex och sedan en klick av min hemgjorda fikonmarmelad på, mums! Riktigt gott....och lite rött vin till det hela, perfekt plockmat på kvällen i soffan ☺!



Idag blir det till att planera maten inför morgondagen, ska göra vaniljglassen idag. Ta fram köttet och marinera i alla goda kryddor. Alla recept kommer såklart efter nyår, (kanske något dyker upp ikväll) fram tills dess......GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA!!!

Kommentarer

  1. Ostar är livet! Rökta spjäll låter gott, men som du säger revbensspjäll är så goda att göra själv.
    Gott nytt år önskar fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Hoppas du hade en bra gårdag med god mat. Vill önska en god fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar